Dnes to bude svíčková Stroganov

Napsal Deti.bloger.cz (») v pátek 1. 7. 2011 v kategorii Co bude dnes k večeři, přečteno: 2398×
svickova-stroganoff.jpg

Ingredience: 1 kg hovězí svíčkové vcelku, 1 lžíce olivového oleje, 50 g másla, 2 velké cibule - tence nakrájené plátky, 250 g malých žampionů - tence nakrájené, 2 hrsti nasekané kudrnaté petrželky, 120 ml smetany na šlehání.

Postup: Pruh svíčkové nakrájíme napříč na 7, 5 cm velké kousky, každý kousek masa pak pokrájíme na 2, 5 cm silné plátky po vlákně a plátky pak ještě na proužky (o rozměru cca 2, 5 na 7, 5 cm). Na velké pánvi rozehřejeme olej s půlkou másla a na ohni lehce osmažíme cibuli. Poté přidáme houby a restujeme je doměkka cca 3 minuty. Zeleninu na chvíli odložíme z pánve do mističky a přidáme zbytek másla. Na rozpálenou pánev dáme maso, které rychle a intenzivně restujeme, aby bylo ze všech stran opečené. Přidáme houby, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu a povaříme ještě minutku. Před podáváním dobře osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve s rýží nebo těstovinami.

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Kika z IP 2a00:1028:83c8:*** | 12.2.2014 11:06
Svíčkovou nejraději připravuji den dopředu. Použiji k tomu domáce potreby, které mi vyhovují. Nabídka sortimentu je obsáhlá u společnosti Makro www.makro.sk/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a třináct