Ingredience: 1 kg hovězí svíčkové vcelku, 1 lžíce olivového oleje, 50 g másla, 2 velké cibule - tence nakrájené plátky, 250 g malých žampionů - tence nakrájené, 2 hrsti nasekané kudrnaté petrželky, 120 ml smetany na šlehání.
Postup: Pruh svíčkové nakrájíme napříč na 7, 5 cm velké kousky, každý kousek masa pak pokrájíme na 2, 5 cm silné plátky po vlákně a plátky pak ještě na proužky (o rozměru cca 2, 5 na 7, 5 cm). Na velké pánvi rozehřejeme olej s půlkou másla a na ohni lehce osmažíme cibuli. Poté přidáme houby a restujeme je doměkka cca 3 minuty. Zeleninu na chvíli odložíme z pánve do mističky a přidáme zbytek másla. Na rozpálenou pánev dáme maso, které rychle a intenzivně restujeme, aby bylo ze všech stran opečené. Přidáme houby, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu a povaříme ještě minutku. Před podáváním dobře osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve s rýží nebo těstovinami.